Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Mijn trots
 
Voorstelling van
de roedel
 
Shinju
 
 
Ryu
 
Foxy
 
Furo
 
 
Shinju's kinderen
 
Katsu
 
Faro
 
Foxy

Chica
 
Foxy haar kinderen
 
Luna
 
Riki
 
Phenix
 
 
Lily
 
 
Keiji
 
 
Kibou
 
Ryu zijn kinderen
 
Mirai
 
Riku
 
Yoshi
 


Benihana's grote avontuur... En toen waren ze even met vijf!
We hebben net best een drukke tijd achter de rug.
Furo was net lekker in de roedel ingewerkt en plots kwam er een kleine rode dame in opvang.
Mogelijk voor lange periode, maar heel mischien ook voor erg kort.
 
Wat? wie? hoe? en waarom?
 
Dit word dus voor de verandering nog eens een tekstlogje
 
Twee vijf maanden jonge puppy's uit hetzelfde nest werden in Japan naar het vliegveld gebracht. één hiervan (het teefje) zou naar Finland vliegen. De andere (een reutje) naar Amsterdam, om daar door de belgische baasjes opgepikt te worden. Cargo heeft bij het verschepen een grote fout gemaakt wat het begin was van dit ongewoon avontuur.
 
Toen de baasjes "het reutje" in Amsterdam oppikte hebben ze blijkbaar niet gezien dat er een fout gebeurt was en de teef aan hun werd overhandigd. Die avond werden er nog foto's geplaatst van dit teefje op een forum als "reutje zijnde" en was de euro nog niet gevallen. De volgende dag kregen deze mensen een nood telefoon van de fokker uit Japan die hun alert maakte op de fout en liet weten dat hun reu NOG STEEDS op de luchthaven stond te wachten.  Zonder de teef terug mee te nemen om ter plaatsen een oplossing te vinden, zijn ze hun reu gaan oppikken en weer huiswaarts gereden.
 
Bijna een week ging voorbij zonder enige verandering in de situatie en alles liep in het honderd. De papieren van het teefje waren zoek dus kon ze niet zomaar terug verzonden worden naar haar echte baasjes.
 
Ik had geen idee dat dit allemaal aan het spelen was tot er een alarmerend mailtje binnenkwam via een goede kennis. Vanuit de gekregen informatie hebben we gelijk actie ondernomen en de Japanse fokker gecontacteerd met aanbieding tot hulp om dat arme teefje op weg te krijgen naar de juiste baasjes. Na nog enkele hopeloze pogingen alles op gang te krijgen met de mensen waar het teefje momenteel verbleef, is deze hulp met dank aangenomen. Allereerst was het belangrijk om haar bij ons te krijgen zodat we met de dierenarts alles konden regelen. Uiteindelijk is dit gelukkig gelukt en is Annick (van ons nakomelingetje Luna) samen met mij het pupje gaan ophalen. De mensen hadden zelf momenteel op hun apartement een Golden en drie Shiba's onder de 6 maanden rondlopen. Twee teefjes en de net geimporteerde reu. Het japanse teefje ging blijkbaar niet met de andere teven dus de situatie was niet ideaal. Wij waren al blij dat ze niet zo angstig was als ze hadden laten doorschijnen. Daar gingen we dan, de vari-kennel in de hand en de pup op de arm.
 
De woonkamer was hier thuis al mooi in twee gedeeld dus het teefje (Benihana) kon lekker op haar stukje lopen. Ze had de geur van loopse teef, dus mijn teven waren helemaal niet blij met deze indringer. Ryu vond haar wel leuk en Furo.... die was tot over zijn oren verliefd. hahaha
Benihana was totaal geen last in huis, een erg makkelijk en innemend karaktertje. Enkel eten en botjes wilde ze niet delen.
 
   
 
Na met verschillende mensen contacten te hebben en meerdere dierenartsenbezoekjes begon het plan vorm te krijgen en kon Benihana haar reis vastgelegd worden. eerst was er sprake dat het teefje tot eind februari hier zou blijven, maar dat was voor de nieuwe baasjes ook veeeel te lang.
Marjo uit Finland, die hier al een paar keer op bezoek is gekomen, zou tot hier vliegen en Benihana in de cabine meenemen om terug huiswaarts te vliegen. Zo zou Benihana niet nogmaals de stress van cargo moeten doorstaan.
 
Wat een week stil had gelegen, was uiteindelijk in drie dagen rond. Afgelopen zaterdag is Marjo overgekomen. Ik ben haar samen met Benihana gaan oppikken zodat deze laatste kon wennen aan de drukte van het vliegveld. Mijn rakkers vonden het super om Marjo weer te zien en we hebben er een gezellig avondje van gemaakt met belgische friet en een leuke film.  
 
Ondertussen is ook het tweede Inaridou nestje geboren, maar daar schrijven we in een ander logje meer over.
 
De volgende dag vertrokken we weer richting vliegveld. Marjo en Benihana (roepnaam Hani) zijn uiteindelijk veilig aangekomen in Finland en het pupje mocht zelf bij Marjo blijven tijdens de vlucht.Nu ging Hani tot dinsdag (morgen) bij hun verblijven omdat de nieuwe eigenaren zo ver weg wonen van het vliegveld en morgen treffen ze elkaar ergens in het midden. Dan is al het rondrennen en stressen voor deze kleine dame, die Hani zal noemen, eindelijk van de baan en kan ze hopelijk een lang en gelukkig leven tegemoet.
 
Mijn dank is groot voor iedereen die geholpen heeft om deze dame zo snel en veilig mogelijk naar haar thuis te krijgen. Het is prachtig om te zien dat de liefde voor de Shiba voorbij de grenzen gaat als de situatie erom vraagt.
 
Hier nog een paar speelfoto's met Furo:
 
   
 
 
 
Veel geluk meisje! Het was erg leuk je te leren kennen

Reacties

Annemiek(en Rob) op 31-01-2011 18:12
Wat een heerlijk koppie heeft ze, en wat een geluk dat jij (Anick) en Marjo haar wilden helpen!!
Gelukkig is dan morgen de kennismaking met de 'echte' baasjes... maar wat een voorrecht voor haar om door zo een heerlijk paar te zijn geholpen
 
Top weer hoe men kan samenwerken om dit tot stand te brengen

Have a very good life Hani, and enjoy your stay at Marjo's to meet your boss tomorrow!!! Best of luck at your real home!!!
yama no kami op 31-01-2011 18:37
Thanks Annemiek
 
Haar fokker zat zo in de rats. Is de eerste keer dat hij zoiets ooit heeft voorgehad en gelijk liefst ook de laatste natuurlijk.
 
Hij kan natuurlijk dingen regelen vanop afstand maar is afhankelijk van de mensen hun goede wil om dingen vooruit te laten gaan. Laten we het laten bij de woordendat ze veeeeeel geluk heeft bijna thuis te zijn.
patricia op 31-01-2011 20:16
mooi dat de mooie meid bijna thuis is.
Wat een mooike is dat zeg!!
 
good work Tammy (&co)
 
groetjes Patricia
yama no kami op 31-01-2011 20:32
Hey Patries,
 
Leuk je hier te zien
bedankt
 
ja, echt een knappie is dit dametje en liefff.
ze had ook mogen blijven
 
neenee, momenteel is het wel goed hier
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl